Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Schoolreisjes achterhaald?

Aangemaakt op: 09-09-2014 om 14:32

Basisschool De Hoeksteen in Leersum organiseert, tot verdriet van de leerlingen, geen schoolreisjes meer. De school vindt dat ‘uit de tijd’, was vandaag te lezen in De Telegraaf.
Neerlandica en muziekdocent René Braams liet begin 2013 ook al haar afkeer van uitputtende schoolreisjes blijken in haar column in 
de Volkskrant: “Schoolreisjes zijn niet meer nodig om kinderen in aanraking te laten komen met natuur of cultuur. Dat doen kinderen zelf wel met hun familie.”

Wat vindt u? Zijn schoolreisjes achterhaald? Reageer op dit artikel of stem mee in onze Poll.

Reacties

iris op 10 september 2014 om 14:32

Vind het zo gek nog niet. In deze tijd zijn de kinderen op dit gebied redelijk verwend. Het is niet meer echt speciaal om een dergelijk uitje te doen. En iets educatiefs past meer bij een schools klimaat, en dat zal zeker ook als plezierig ervaren worden. Het word gewoon anders ingevuld en kostenbesparend. Voor de kinderen is het net zo leuk. Voor ons was een schoolreis nog echt bijzonder omdat onze ouders veel minder uitstapjes konden bekostigen. Vind al die negatieve kritiek echt onzin. Het is juist een prima plan waar niemand nooit zo over na gedacht heeft.