Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Kinderen worden bij scheiding beter beschermd

Aangemaakt op: 31-03-2014 om 17:00

Steeds vaker lopen scheidingen uit op juridische gevechten. De kinderen zijn daarvan de dupe. Daarom gaat het kabinet nu maatregelen nemen om het aantal vechtscheidingen terug te dringen.
Er komt een proef: echtparen die in scheiding liggen en al bekend staan als ‘probleemgezin’ krijgen een maatschappelijk werker en een bemiddelaar toegewezen. Die moeten zien te voorkomen dat de scheiding uit de hand loopt. Ook kunnen rechters een curator aanwijzen, die puur opkomt voor de belangen van het kind. Daarnaast komt er meer geld voor hulpverlening en een landelijke campagne die mensen aanmoedigt in te grijpen bij een vechtscheiding. Lees verder via RTLnieuws.nl

Reacties