Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Gemeentes en scholen besteden aandacht aan schoolverzuim

Aangemaakt op: 20-03-2013 om 08:32 , Laatste wijziging: 10-07-2013 om 10:19

Aanstaande donderdag, 21 maart, is het weer de Dag van de Leerplicht. In heel Nederland wordt stil gestaan bij het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een startkwalificatie. Het thema van de landelijke Dag van de Leerplicht is ook dit jaar School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook?

Veel gemeentes en scholen organiseren activiteiten tijdens deze dag, om zo aandacht te besteden aan schoolverzuim. Schoolverzuim kan een voorbode zijn van voortijdig schooluitval. En in Nederland heb je met een diploma op zak heb je nu eenmaal een betere kans op een goede en passende baan in de toekomst.

De activiteiten die gemeentes en scholen organiseren zijn heel divers en per gemeente verschillend. Voor meer informatie over de lokale acties kijk op: www.dagvandeleerplicht.nl
Via Facebook kunnen jongeren ook zelfstandig meedoen aan de Dag van de Leerplicht, via de talent battle. Ze maken een kort filmpje over hun talent en delen dat met elkaar. Voor de winnaar is er een mooie prijs.

Over de Dag van de Leerplicht
De landelijke Dag van de Leerplicht vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en brancheorganisatie Ingrado, ondersteunen gemeenten en scholen in het hele land bij de organisatie van lokale acties en activiteiten.
De leerplichtwet beschermt het recht op onderwijs, zorgt ervoor dat leerlingen worden gemist als ze verzuimen op school en begeleidt ze bij het behalen van een startkwalificatie op HAVO, VWO of MBO2 niveau. Met een diploma op zak vergroten leerlingen de kans op een passende en leuke baan.

Reacties