Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Peutercollege wil voorschools aanbod verrijken

Aangemaakt op: 17-01-2013 om 11:11 , Laatste wijziging: 10-07-2013 om 10:42

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft op 16 januari de eerste vestiging van het Peutercollege geopend bij peuterspeelzaal ’t Kasteeltje. Het Peutercollege wil 2- en 3-jarigen met een taal- en ontwikkelingsachterstand spelenderwijs hoogwaardig onderwijs bieden.

De peuters krijgen een intensief programma, gebaseerd op de methodiek Uk & Puk, aangevuld met kunst en cultuur en een buitenschools en vakantieaanbod. Verder is er een gezinscoach die het gezin betrekt bij de ontwikkeling van de peuter. Peuters van 2 jaar krijgen een aanbod van vijf dagdelen; voor 3-jarigen beslaat het aanbod negen dagdelen. Deelname kost voor 2-jarigen 5 euro per maand als een ouder zich verdienstelijk maakt op school, en anders 10 euro. Voor 3-jarigen is de prijs 50 euro per maand, maar wanneer een ouder zich extra inzet 25 euro.

Het Peutercollege is een particulier initiatief dat verder gaat dan de groepen nul die door de overheid zijn opgezet. Bij het Peutercollege krijgen de kinderen meer speeltijd en activiteiten.

Bron: Nieuwsbrief Jeugd

Reacties