Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

HELP! onderwijs&opvoeding

Ouders ondersteunen bij opvoeding

Bij de opvoeding van kinderen is goede en betrouwbare informatie belangrijk. OUDERS VAN WAARDE biedt leuke en actuele informatie en handige brochures en folders over opvoedthema’s. Zoals over pesten, faalangst, gezondheid, veiligheid, (social) media, echtscheiding en de ontwikkeling van kinderen. De school kan deze informatie gebruiken om de ouders een steuntje in de rug te bieden in de dagelijkse opvoedpraktijk.

Ouders informeren over onderwijs

Voor ouders is het belangrijk dat hun kind een fijne en goede schooltijd heeft. Ouders hebben dan ook veel vragen over het onderwijs aan hun kind en over hun eigen rol daarbij. Bijvoorbeeld over stages, schoolkeuze, passend onderwijs, huiswerk of bepaalde schoolproblemen. OUDERS VAN WAARDE informeert ouders over belangrijke onderwijszaken en biedt  folders en brochures voor tijdens de schoolperiode over onderwijsthema’s. De school kan deze informatie gebruiken om de ouders te informeren over allerlei onderwijszaken.

Protocollen voor op school

Protocol school en scheiding
 Negen tips voor het ontwikkelen van een pestprotocol

HELP! brochures

miscommunicatie 2Hoe geweldig een schoolteam ook is en hoe mooi het lesmateriaal en het schoolgebouw… de school wint er niets bij als het contact met de ouders en leerlingen stroef verloopt. Daarom heeft OUDERS VAN WAARDE HELP! brochures ontwikkeld. Deze stimuleren een goede samenwerking tussen thuis en school.

De HELP! brochures laten ouders zien hoe ze hun kind thuis vaardigheden kunnen leren die op school nodig zijn.  De ouderbrochures zijn ook bruikbaar bij een ouderavond, maar ook bij een speciale gelegenheid (als welkom voor nieuwe ouders of als blijk van waardering voor de inzet van ouders) of bij een projectweek over het thema. Thema’s zijn bijvoorbeeld: discipline, zelfvertrouwen, samenwerken, communiceren, creativiteit, huiswerk, media, weerbaarheid en vriendschap.

Gratis HELP! Brochures voor leden

Scholen en ouders die lid zijn van OUDERS VAN WAARDE kunnen als extra service de (meeste) HELP! Brochures gratis downloaden via de School Login of Ouder Login. Al ingelogd dan verschijnt de info automatisch. Nog geen lid? Word lid

Lid of vriend van OUDERS VAN WAARDE? Vul hieronder uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Gebruikersnaam vergeten? Neem contact met ons op via 0343 51 34 34 of via info@ouders.net.
Wachtwoord vergeten?