Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Ouderraad

OUDERS VAN WAARDE heeft al haar activiteiten met betrekking tot toerusting en scholing samengebracht in de OUDERSACADEMIE. Duizenden ouders en leerkrachten maakten al kennis met de succesvolle cursussen, trainingen en ouderavonden van OUDERS VAN WAARDE. Bekijk ons complete aanbod in de brochure OUDERSACADEMIE.

Download de Brochure OUDERSACADEMIE

Schoolleden ontvangen hoge kortingen op ons aanbod. Nog geen lid? Word lid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een goed functionerende ouderraad

Bijna elke school heeft een ouderraad (OR) waarin actieve ouders elkaar ontmoeten. Onmisbaar voor het organiseren van vele hand- en spandiensten binnen de school, maar ook de brug tussen ouders en school en een klankbord voor de medezeggen- schapsraad (MR). Halen deze enthousiaste mensen er wel uit wat er in zit? Met OUDERS VAN WAARDE wordt en blijft uw OR goed geïnformeerd, zorgt u dat de organisatie nog beter verloopt of blaast u de OR nieuw leven in en vergroot u het plezier en de opbrengst van de inzet van uw OR.

Cursus OR

Wat kan en mag een OR? Moet de MR (en het bestuur) met de OR overleggen? Hoe komt de OR aan z’n inkomsten? Hoe zit het met de samenstelling en de taken? En wat zijn leuke activiteiten?  Tijdens de cursus Ouderraad  krijgen uw OR-leden leuke en handige informatie, inzichten en tips. Ook is er aandacht voor situaties uit de eigen praktijk. Een absolute aanrader voor een OR die aan teambuilding wil doen en zo veel mogelijk wil betekenen voor de school en daarmee voor de kinderen. Ledenscholen ontvangen hoge kortingen op onze cursussen.

Meer informatie aanvragen over de OR-cursus? Vul het formulier in. Let op: dit is geen definitieve boeking. Het boeken van een ouderbijeenkomst loopt via de webshop.

Brochures en reglementen voor de OR

In onze webshop vindt u OR-modelreglementenen (gratis voor aangesloten scholen, zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal voor leden) en verschillende downloadbrochures voor de OR. Bijvoorbeeld de brochure ‘De ouderraad in het basisonderwijs’ en ‘De ouderraad in het voorgezet onderwijs’ over het reilen en zeilen van de OR  (gratis voor aangesloten scholen, zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal voor leden’). Verder themabrochures als ‘Hoera, feest op school!’ (met korting voor aangesloten scholen) en ‘Continuroosters op de basisschool’ (gratis voor aangesloten scholen, zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal voor leden’).

OUDERS VAN WAARDE biedt u verder de helpende hand met de gratis downloadfolders:

Gratis materiaal voor leden over de OR

Via onderstaand login formulier kunnen aangesloten scholen gratis materiaal over de OR downloaden. Bent u al ingelogd dan verschijnt de info automatisch. Nog geen lid? Word lid

Lid of vriend van OUDERS VAN WAARDE? Vul hieronder uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Gebruikersnaam vergeten? Neem contact met ons op via 0343 51 34 34 of via info@ouders.net.
Wachtwoord vergeten?