Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Medezeggenschapsraad

OUDERS VAN WAARDE heeft al haar activiteiten met betrekking tot toerusting en scholing samengebracht in de OUDERSACADEMIE. Duizenden ouders en leerkrachten maakten al kennis met de succesvolle cursussen, trainingen en ouderavonden van OUDERS VAN WAARDE. Bekijk ons complete aanbod in de brochure OUDERSACADEMIE.
Download de Brochure OUDERSACADEMIE

Schoolleden ontvangen hoge kortingen op ons aanbod. Nog geen lid? Word lid

MR

Een goed functionerende MR

Een goed functionerende medezeggenschapsraad (MR) is essentieel voor een optimale besluitvorming binnen de school. Problemen kunnen worden voorkomen door een goed geschoolde MR.  Als voor iedereen duidelijk is wat precies de taken en verantwoordelijkheden zijn van de directie en de MR zal de samenwerking beter verlopen. Alle betrokkenen hebben daar voordeel van. Ouders en leerkrachten voelen zich goed vertegenwoordigd en worden optimaal betrokken.

Cursussen MR

Jaarlijks stromen een paar duizend nieuwe ouders de medezeggenschapsraden in, in het voortgezet onderwijs ook leerlingen. Het onderwijs is voortdurend in beweging. Scholing voor MR-leden is en blijft dus belangrijk. Voor nieuwe MR-leden is onze basiscursus bedoeld. Verschillende thema’s waarmee MR-leden te maken krijgen, worden uitgelicht in onze vervolgcursussen. Aangesloten scholen krijgen hoge korting op onze cursussen.

Meer informatie aanvragen over een MR-cursus? Vul het formulier in. Let op: dit is geen definitieve boeking. Het boeken van een ouderbijeenkomst loopt via de webshop.

Landelijke clinic MR

OUDERS VAN WAARDE organiseert jaarlijks voor (nieuwe) MR-leden deLandelijke clinic voor (nieuwe) MR-leden’. Dit is een basiscursus medezeggenschap waar alle wetenswaardigheden over het functioneren van de (G)MR aan de orde komen.

Brochures, powerpoints en reglementen MR

In onze webshop vindt u MR-modelreglementen (gratis voor ledenscholen, zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal voor leden’) en verschillende downloadbrochures voor de MR. Bijvoorbeeld de brochure ‘Dit is de MR’ over het reilen en zeilen van de MR. Maar ook themabrochures als ‘MR en Arbo’, ‘MR en beleid’, ‘MR en verkiezingen’, ‘Controlelijst: hoe veilig is de school‘en  ‘MR en huiswerkbeleid (al deze brochures zijn gratis voor ledenscholen, zie ook onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal voor leden’).

OUDERS VAN WAARDE biedt u verder de helpende hand met de gratis downloadfolders:

Digitale nieuwsbrief

Met Raad&Daad E-nieuws blijft u volledig op de hoogte van de wetten en regels rond medezeggenschap en ouderparticipatie. Actueel onderwijsnieuws, praktijkvoorbeelden, uitleg over de taken en bevoegdheden, regelgeving en praktische tips voor de eigen situatie. Deze service is alleen voor OR’en en MR’en van aangesloten scholen.

Gratis materiaal voor leden over de MR

Scholen die aangesloten zijn bij OUDERS VAN WAARDE ontvangen gratis materiaal over de MR via onderstaand login formulier. Bent u al ingelogd dan verschijnt de info automatisch. Nog geen lid? Word lid

Lid of vriend van OUDERS VAN WAARDE? Vul hieronder uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Gebruikersnaam vergeten? Neem contact met ons op via 0343 51 34 34 of via info@ouders.net.
Wachtwoord vergeten?