Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Ontwikkeling van het kind

Je wilt als ouder liefde en aandacht aan je kind geven, maar je moet ook consequent afgrenzen wat er mag en wat niet. Je wilt helpen en meeleven bij problemen, maar je moet ook het zetje geven naar flink en zelfstandig worden. Sleutelwoorden zijn: aandacht, bevestiging en goede communicatie. OUDERS VAN WAARDE biedt verschillende materialen en diensten om ouders te helpen bij een goede begeleiding en coaching van hun opgroeiende kind.Groeien

ABC-serie over opvoeden

’Aandacht geven, Bevestigen, Communiceren – een alfabet van opvoeden’ is een origineel boekje met makkelijk leesbare korte stukjes voor ouders over het omgaan met kinderen. In alfabetische volgorde komen 26 herkenbare thema’s langs die ouders kunnen koppelen aan hun eigen opvoedingssituatie. Een leuk boek om jezelf of andere opvoeders cadeau te geven. Of om als school aan ouder mee te geven als extraatje of bedankje. Te bestellen in onze webshop. Vrienden ontvangen korting.

HELP! Hoe leer ik mijn kind vaardigheden?

OUDERS VAN WAARDE biedt HELP! Brochures over belangrijke vaardigheden als communiceren, discipline, plannen, samenwerken, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Vaardigheden die kinderen nodig hebben om thuis en op school goed mee te kunnen komen. Want dat gaat niet vanzelf, ouders spelen een grote rol bij het aanleren ervan. Net zoals ouders belangrijk zijn bij het hun kind leren omgaan met huiswerk, pesten en nieuwe media. Leuke brochures voor ouders met schoolgaande kinderen met humorvolle cartoons! De brochures zijn te bestellen in onze webshop. Vrienden van OUDERS VAN WAARDE kunnen een groot deel van de brochures gratis downloaden  (zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis HELP! Brochures’).

Hoogbegaafdheid

Is uw kind hoogbegaafd? Ook kinderen die ‘voorlopen’ hebben recht op passende zorg van de school. Hiervoor is goede samenwerking tussen school en ouders van belang. Download gratis ‘Tien tips over hoogbegaafdheid’.

Op school

OUDERS VAN WAARDE kan op uw school boeiende en compleet verzorgde themabijeenkomsten houden over de ontwikkeling, het opvoeden en opgroeien van kinderen. Zoals over regels en grenzen, het verschil tussen jongens en meisjes, meegroeien met je kind en communiceren met kinderen. Bekijk onze brochure OUDERSACADEMIE voor alle thema’s en tip uw school!

Kinderdownloads

Download  gratis kinderdownloads: ‘Mijn helptelefoon met tekst’ en ‘Mijn helptelefoon zonder tekst‘ (voor het oefenen met even alleen thuis zijn), ‘Gezinsregels’ (om bepaalde gezinsregels wat extra aandacht te geven), Beloningsbonnen (om goed gedrag te stimuleren) en ‘Eigenschappen Memory’ (om samen de talenten, eigenschappen en kwaliteiten van uw kind te ontdekken).

Gratis HELP! Brochures voor vrienden

Ouders die aangesloten zijn bij OUDERS VAN WAARDE kunnen via onderstaand inlogformulier gratis HELP! Brochures (€ 3,99 – € 1,99 per uitgave) downloaden over vaardigheden als samenwerken, weerbaarheid, respect, plannen, gezond leven… Bent u al ingelogd dan verschijnt de info automatisch. Nog geen vriend? Word vriend

Lid of vriend van OUDERS VAN WAARDE? Vul hieronder uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Gebruikersnaam vergeten? Neem contact met ons op via 0343 51 34 34 of via info@ouders.net.
Wachtwoord vergeten?