Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Gezondheid&Veiligheid

Uw kind brengt heel wat uren van zijn leven op school door. U wilt ervan uit Gezondheid1kunnen gaan dat uw kind daar veilig is. Hoe kunnen school en ouders een gezonde en veilige school waarborgen?

Gezondheid

Veel organisaties zetten zich in voor gezondheids-
bevordering thuis en op school. OUDERS VAN WAARDE
selecteerde tien tips in de gratis folder ’Tien tips voor gezondheid thuis en op school’ om als ouders en school mee aan de slag te gaan. Download ook gratis de folder ‘Tien tips voor een schone school’.

Bestel voor tips voor thuis de brochure HELP! Hoe leer ik mijn kind gezond leven?’ over wat uw kind helpt voor een gezond lijf en gemoed en hoe u uw kind stimuleert om goed voor zichzelf te zorgen. Voor vrienden van OUDERS VAN WAARDE gratis te downloaden (zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal’).

Luizen

Het voorkomen van luizen is moeilijk en werkt alleen als ouders en scholen samenwerken. Met meer kennis over hoofdluis en de bestrijding ervan bent u al een eind op de goede weg. De folder ‘Tien tips tegen luizen’ van OUDERS VAN WAARDE zet de info voor u op een rij. Te bestellen in onze webshop, voor vrienden gratis te downloaden (zie onderaan deze pagina bij ‘Gratis materiaal’).

Veiligheid

Een veilige school is een breed begrip: als ouders verwacht je dat de school een plek is waar de kans op ongelukken klein is. Maar ook dat de school een sociaal veilige plek is  waar kinderen tot hun recht komen en het naar hun zin hebben. Daarnaast zijn er wettelijke bepalingen waar scholen aan moeten voldoen, zoals brandveiligheid en de veiligheid van speeltoestellen. Download gratis ‘Tien tips voor een veilige school’  en kom erachter hoe u actief – bijvoorbeeld via of in de ouder- of medezeggenschapsraad – kunt bijdragen aan de veiligheid op de school van uw kind.

Gratis materiaal over gezondheid en veiligheid

Vrienden van OUDERS VAN WAARDE kunnen via onderstaand inlogformulier gratis extra brochures en folders downloaden. Als u al bent ingelogd verschijnt de info automatisch. Nog niet aangesloten? Word vriend

Lid of vriend van OUDERS VAN WAARDE? Vul hieronder uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Gebruikersnaam vergeten? Neem contact met ons op via 0343 51 34 34 of via info@ouders.net.
Wachtwoord vergeten?