Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Lezen

Lezen & Rekenen

Ouders kunnen – zonder op de stoel van de leerkracht te gaan zitten – veel doen om het onderwijs op school te versterken. Bijvoorbeeld als het gaat om lezen en rekenen. Kinderen van ouders die betrokken zijn bij het onderwijs en de school van hun kind laten namelijk betere prestaties zien.

Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die kinderen op de basisschool leren. Zo snel mogelijk vlot en goed leren lezen is nodig omdat bij veel schoolvakken teksten een grote rol spelen. Bovendien: overal om ons heen wordt een beroep gedaan op onze taalvaardigheid. Van handleiding tot recept, van routebeschrijving tot sollicitatiebrief. Download om de leesontwikkeling van uw kind te stimuleren gratis onze folder Tien tips om uw kind meer te laten lezen’.

Ook goed kunnen rekenen is nodig om te kunnen functioneren in de huidige samenleving. En dan niet alleen sommen maken, maar ook kunnen klokkijken, meten, betalen, schattingen maken en een plattegrond lezen. School is en blijft dé plek om te leren rekenen, maar ook ouders kunnen bijdragen. Download gratis: Tien tips over thuis rekenen om het rekenen spelenderwijs onder de knie te krijgen en de brochure ‘Op ouders kun je rekenen’  met  informatie over wat uw kind op de basisschool moet beheersen op rekengebied, met veel leuke oefeningen  voor thuis en aandacht voor wat ouders en school kunnen doen als een kind extra hulp en aandacht bij rekenen nodig heeft.

Download ook gratis ´Thuis in taal en rekenen´, een handreiking van de LOBO voor ouders en ouders in de medezeggenschapsraad (MR)  in het basisonderwijs voor het volgen van de leeropbrengsten bij taal en rekenen.

Tip! Bekijk ter inspiratie het grappige reken- en leesfilmpje van Cootje.

Verder:wallet_DVD De Tafels DEMO voorkant

  • Met de Tafelrap DVD leert uw kind de tafels zo uit zijn hoofd. Te bestellen in onze webshop. Download daarbij gratis Tafeltips’ voor ouders en een leuk Tafeldiploma voor uw kind.
  • Thuis&School E-nieuws, onze maandelijkse digitale (gratis) nieuwsbrief, biedt handige info en tips over opvoeding en onderwijs. Ook op het gebied van hulp bij leren lezen en rekenen.