Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

TRAININGSDAG COORDINATOREN OVERBLIJF/TSO

Aangemaakt op: 04-07-2019 om 18:05 , Laatste wijziging: 08-01-2021 om 09:57

Een succesvolle overblijf / TSO wordt voor een groot deel bepaald door de kennis en kunde van de overblijfcoördinator. Daarom organiseert OUDERS VAN WAARDE al meer dan 20 jaar voor hen een landelijke dag voor het uitwisselen van kennis en ervaring met collega-coördinatoren. De eerstvolgende is op 3 oktober 2019.

Daarnaast behandelen we actuele onderwerpen en is het een mooie kans om je kennis op het gebied van coördinatie weer even op te frissen.

Het programma –

9:15u   Inloop met koffie en thee en een gebakje

9:30u   Welkom en kennismaken

9:45u   Workshop Professionele Communicatie

Communicatie is het overbrengen van een boodschap. Maar hoe doe je dat bij de TSO. Hoe kun je de medewerkers van de overblijf aansturen op een prettige en respectvolle manier? Wat kun je als coördinator doen om miscommunicatie te voorkomen? Hoe kun je op een goede manier leerkrachten of ouders aanspreken (op hun gedrag), zonder dat ze direct in de verdediging gaan. We gaan oefenen met de Ik-boodschap van Thomas Gordon.

11:00u   Koffie/thee break

11:15u   Ervaringen uitwisselen

12:15u   Lunch

13:15u   Workshop Pedagogisch contact

Werken als vrijwilliger of beroepskracht op een basisschool betekent werken met mensen: met kinderen en volwassenen. De omgang is niet alleen zakelijk. Er is vaak sprake van vertrouwelijkheid, van aanraken. Tegenwoordig is het aanraken van kinderen in professionele context een verkrampt thema; deels door de taboesfeer rond aanraken en deels door de toenemende aansprakelijkheidsstelling. Overblijfkrachten/ coördinatoren kunnen geconfronteerd worden met lastige situaties waarin men zich afvraagt ‘wat kan en wat niet kan’. Hierbij bestaat het risico dat men vertrouwelijke situaties probeert te ontwijken, terwijl een bepaalde vorm van aanraken tijdens het overblijven juist gewenst kan zijn. In deze workshop verkennen we samen de grenzen tussen gewenst en ongewenst aanraken tijdens het overblijven.

14:30u   De P.R. van de TSO:

Hoe is de TSO zichtbaar voor ouders? Heeft de overblijf een eigen plekje op de site van de school? Wat doe je aan werving? Hoe krijgen jullie nieuwe vrijwilligers voor de overblijf?

15:15u   Evaluatie dag van de dag en uitreiken certificaten

15:30u   Einde

Bent u er ook bij op donderdag 3 oktober van 09:15u – 15:30u ?

Locatie: Stay OK Bunnik Rhijnauwen Rhijnauwenselaan 14b 3981 HH BUNNIK

Kosten: leden scholen € 250 p.p. | niet- leden scholen € 395 p.p. (inclusief lunch en materiaal) Scholen met een overblijfabonnement krijgen euro 100,– extra korting!

Aanmelden via info@ouders.net o.v.v. naam school, naam deelnemers en contactgegevens

Liever een cursus voor uw hele Overblijfteam op locatie? Download de brochure OVERBLIJVEN hier  of neem contact op via info@ouders.net

We zien u graag op donderdag 3 oktober 2019 of op een training op uw eigen locatie!  

OUDERS VAN WAARDE

www.ouders.net – T 0343 513434 – E info@ouders.net

Reacties