Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Petitie ouders en grootouders voor eerlijk salaris leerkrachten

Aangemaakt op: 26-09-2017 om 15:41

Ouders en grootouders worden opgeroepen om de petitie ‘Investeer in onze (klein)kinderen’ te ondertekenen, om daarmee de onderwijsstaking op 5 oktober te steunen. Het geluid van ouders en grootouders is nodig om te laten zien dat de gevraagde investeringen in het onderwijs breed gedragen worden.

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en OUDERS VAN WAARDE roepen ouders en grootouders op via de online petitie, die loopt via de internetsite van de VOO, de staking van leerkrachten in het primair onderwijs op 5 oktober te steunen. De actie is een gerechtvaardigde manier om de eisen van het onderwijs kracht bij te zetten. Ouders en grootouders hebben er veel belang bij dat hun kinderen en kleinkinderen ook in de toekomst kunnen rekenen op goed onderwijs en goede leerkrachten.

Ouders steunen actie POFront

De staking van POFront heeft als doel de lerarensalarissen te verbeteren, om zo het beroep aantrekkelijker te maken en het lerarentekort terug te dringen. Investeren in een eerlijk salaris voor de leerkracht is een van de noodzakelijke maatregelen om de kwaliteit in het primair onderwijs te waarborgen. De VOO roept ouders én grootouders daarom op om de petitie te ondertekenen en de leerkrachten te steunen in deze actie. Eerder dit jaar steunden de VOO en OUDERS VAN WAARDE ook de werkonderbrekingsactie.

Petitie ‘Investeer in onze (klein)kinderen’

De petitie en handtekeningen worden op 5 oktober in Den Haag door de VOO aangeboden aan de stakende leerkrachten en de Tweede Kamerleden.

Reacties

Seger Weehuizen op 1 oktober 2017 om 12:06

Natuurlijk ben ik voor passend salaris voor onderwijsgevenden. Te lage salariëring is een groot gevaar voor goed onderwijs. Maar ik ben niet gelukkig met de bevoegdheidseisen die aan de opvolgers van de onderwijzers van de lagere school gesteld worden. En ik vind dat het geld moet komen door bezuiniging in het circus om de docenten voor de klas heen . Meer geld naar het onderwijs is geen goede oplossing. Muteer het onderwijs zou ik zeggen: meer geld en meer vrijheid naar de werkvloer.

H. J. Kraak op 2 oktober 2017 om 20:21

Leerkrachten verdienen een salaris dat past bij een hbo-opleiding en verantwoordelijk werk. Dus dezelfde beloning als in het middelbaar onderwijs.

L. Kraak op 2 oktober 2017 om 20:26

Het salaris van leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs dient gelijk te zijn.