Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Scholen delen (vaak onder druk) gegevens van leerlingen met uitgeverijen.

Aangemaakt op: 25-11-2014 om 16:21 , Laatste wijziging: 04-12-2014 om 16:28

OUDERS VAN WAARDE wil dat uitgeverijen stoppen met het verzamelen van gegevens van basisschoolleerlingen.

Zo verklaarde Werner van Katwijk aan RTL nieuws: “Ouders zullen dit waarschijnlijk helemaal niet weten, en dit had nooit gemogen zonder de toestemming van de ouders. Het is niet aan scholen om deze leerling gegevens vrijelijk te verstrekken aan in wezen commerciële partijen. Ze schenden daarmee ook hun vertrouwensband met ouders.”

Volgens Van Katwijk zijn scholen niet de hoofdschuldigen. “Zij hebben kennelijk de scholen voor het blok gezet. We hopen dat de uitgevers dit beëindigen, tenzij ze kunnen aantonen uitdrukkelijk toestemming van de ouders te hebben gekregen. Zo niet, dan zullen we nagaan wat de juridische mogelijkheden zijn waarmee ouders zich hiertegen kunnen verweren.”

Reacties