Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Actie Lilianefonds: kinderen horen op school

Aangemaakt op: 15-01-2014 om 09:08

Elke basisschool in Nederland kan op donderdag 13 maart weer meedoen aan ‘Wij trekken aan de bel’. Met één minuut lawaai laten leerlingen horen hoe blij ze zijn met school. En ook hoe oneerlijk ze het vinden dat in de armste gebieden van de wereld 90% van de kinderen met een handicap niet naar school gaat. Meld je school voor deze actie aan. Kijk op www.lilianefonds.nl.

Voor elke school die op 13 maart meedoet, gaat in Afrika één kind met een handicap een jaar lang naar school. Ook op televisie vraagt het Liliane Fonds aandacht voor de actie. Benieuwd naar het filmpje? Bekijk het hier.

Millenniumdoel

In 2000 spraken Nederland en 188 andere lidstaten van de VN dat in 2015 ieder kind naar de basisschool moet kunnen. Dit Millenniumdoel wordt niet gehaald. Al helemaal niet voor kinderen met een handicap. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk voor hen. Ze worden geweigerd of weggestuurd. Leerkrachten willen of kunnen hun geen lesgeven. Speciaal lesmateriaal is er niet. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school.

Onderwijs maakt sterk

Samen met lokale partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen met een handicap sterker en hun omgeving toegankelijker. Onderwijs is een van de speerpunten. Elk jaar gaan ruim 40.000 kinderen met hulp van het Liliane Fonds naar school.

Doe mee!

In 2013 trokken ruim 88.000 basisscholieren aan de bel. Dat moeten er dit jaar nog veel meer worden. Al bijna 300 scholen hebben zich aangemeld. Ook veel bekende Nederlanders laten van zich horen op een school. Trek ook aan de bel! Ga naar www.lilianefonds.nl en schrijf je in.

Reacties