Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Vmbo kan contact met laagopgeleide ouders verbeteren

Aangemaakt op: 12-12-2013 om 11:56

Ook vmbo-scholen met veel leerlingen uit lagere sociaaleconomische milieus kunnen goed contact leggen met ouders. Dat blijkt uit onderzoek waarop Mariƫtte Lusse op 6 december promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lusse ontwikkelde een aanpak voor scholen om de samenwerking met ouders te verbeteren, met het oog op preventie van schooluitval. Ze onderzocht de aanpak op vijftien vmbo’s in Rotterdam-Zuid en constateerde dat die leidde tot een hoge opkomst van ouders.

De aanpak van Lusse zorgt voor een vroegtijdige kennismaking met alle ouders. Die maakt het makkelijker voor school en ouders om samen op te treden bij eventuele problemen. De aanpak mikt op meer aandacht voor succes en goed gedrag op school. Als ouders trots zijn op hun kind, vergroot dat zijn zelfvertrouwen, wat weer gunstig is voor schoolresultaten. Verder moet de school niet alleen goed met ouders communiceren over hoe het gaat op school, maar ook stimuleren dat ouders en kind daar thuis over praten, aldus Lusse.

Bron: Nieuwsbrief Jeugd

Reacties