Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Scholen moeten opschieten met passend onderwijs

Aangemaakt op: 05-12-2013 om 11:10

Scholen moeten vaart maken met de inhoudelijke voorbereiding van passend onderwijs. Staatssecretaris Sander Dekker van OCW doet er goed aan om de ondersteuning bij de invoering te versterken. Dat blijkt uit het eindrapport van de Evaluatie- en Adviescommissie Passend Onderwijs (ECPO).

Vanaf volgend schooljaar zijn er minder regels voor het bepalen welke leerlingen in aanmerking komen voor welke vorm van extra steun in het onderwijs. Maar ouders hebben nog geen idee hoe dat gaat en de gemiddelde school voor voortgezet onderwijs lijkt niet klaar om hen tijdens de open dagen in januari goed voor te lichten. Leerkrachten weten nog niet goed wat passend onderwijs van hen vraagt.

De ECPO concludeert dat het moeilijk zal zijn te bepalen wanneer passend onderwijs een succes is. De Tweede Kamer verwacht dat de invoering van passend onderwijs zal leiden tot minder bureaucratie en een duidelijke verantwoording van de financiƫn. De commissie voorspelt dat die verwachtingen nauwelijks of niet zullen uitkomen.

Bron: Nieuwsbrief Jeugd

Vragen over passend onderwijs? Bel gratis 0800 5010 of kijk op onze site!

Reacties