Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Scholieren uit Schijndel en Oss succesvol met website Gepest-worden.nl

Aangemaakt op: 11-04-2013 om 07:09 , Laatste wijziging: 10-07-2013 om 10:09

Eind maart presenteerde staatssecretaris Dekker van Onderwijs een plan om pesten op scholen aan te pakken. De 14 jarige Mike Matheeuwsen uit Schijndel werd zelf ook gepest. Hij wachtte de overheidsplannen niet af.

Samen met Enrico Tan (11) uit Oss startte hij al een jaar geleden de website Gepest worden.nl waar kinderen via mail, chat of telefoon terecht kunnen voor advies tegen pesten. Inmiddels hebben ze ruim drieduizend kinderen geholpen en werken er twintig vrijwilligers bij de site.

Na een rustige opstartperiode werden ze overspoeld met chats toen het Jeugdjournaal aandacht besteedde aan hun initiatief. “We kregen zeshonderd chats binnen van kinderen die om hulp vroegen. Die moesten we allemaal verwerken. Ik had niet eens tijd om te eten”, zegt Enrico.

Maar niet alleen verzoeken om hulp, ook sollicitaties stroomden binnen. Mike: “We hebben negenhonderd sollicitaties ontvangen van kinderen en volwassenen die ook wilden helpen. Het duurde drie maanden voordat we iedereen hadden geantwoord.”

Wat Mike en Enrico betreft blijft het niet bij de site. Op dit moment werken ze aan een lespakket waarmee ze voorlichting over pesten kunnen geven op scholen.

Bron: Nieuwsbrief Docentenplein

 

Reacties