Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Scholen dreigen met stop Citotoets

Aangemaakt op: 25-03-2013 om 08:03 , Laatste wijziging: 10-07-2013 om 10:17

60 procent van de schoolbestuurders in het basisonderwijs overweegt de Citotoets niet meer af te nemen als het ministerie van Onderwijs de Citoscores van de scholen openbaar maakt. Dat zegt Ton Duif, directeur van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

“Dit is een duidelijk signaal van weerzin tegen rankinglijsten”, zegt Duif. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs besloot vorige week dat er een openbare lijst komt met de gemiddelde Citoscores van de groep 8 leerlingen van basisscholen.

Steekproef
Volgens de AVS vindt ruim 90 procent van de schoolbestuurders dat zo’n publicatie misleidend is en ouders op het verkeerde been zet. De afgelopen dagen trokken verschillende schoolleiders aan de bel bij de vereniging. Daarop besloot de AVS een steekproef onder de leden te houden.

De AVS kreeg de afgelopen dagen een reactie van zo’n 1700 schoolbestuurders, een derde van alle leden. Volgens de AVS leeft het onderwerp enorm onder schoolleiders. “Vrijwel alle leden van de AVS vinden dat je naar het totale onderwijs, over een langere tijd moet kijken om de kwaliteit van de school te kunnen bepalen.”

Bron: Nieuwsbrief Docentenplein

Reacties