Let op! Om het gebruiksgemak van de website te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.

Verbied marketing voor ongezonde kinderproducten

Aangemaakt op: 28-02-2013 om 13:35 , Laatste wijziging: 10-07-2013 om 10:30

De consumentenorganisatie Foodwatch wil de marketing van ongezond eten en drinken voor kinderen en jongeren wettelijk verbieden. Daarom begint de organisatie een zogenaamd burgerinitiatief om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te zetten.

Volgens Foodwatch eten en drinken kinderen steeds ongezonder en worden ze steeds zwaarder vanwege de promotie van te zoete, te zoute en te vette producten door de voedingsindustrie. In de wet moet staan dat voedselfabrikanten marketing alleen mogen inzetten voor gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen. Een onafhankelijke, externe partij zou moeten omschrijven waaraan gezonde voedingsmiddelen moeten voldoen.

Foodwatch heeft zeshonderd voedselproducten voor kinderen onderzocht, zoals toetjes, broodbeleg en drankjes, die in twaalf supermarktketens waren gekocht. Uit dat onderzoek bleek dat 85 procent van de producten ongezond is.

Bron: Nieuwsbrief Jeugd

Lezen over reclame technieken herkennen, reclamepraatjes doorzien en je gezonde verstand gebruiken? Bestel het nieuwste nummer van OUDERS VAN WAARDE Magazine met daarin het artikel ‘Eerste hulp bij reclamenonsens’. Bestel direct of neem een abonnement.

 

Reacties